Etiquetes

divendres, 25 de novembre del 2011

Recitació de poesies

Avui hem començat amb la recitació dels poemes.
Abans de començar, la Rosa Soler, ens ha fet fer una sèrie d'exercicis de respiració per tal de controlar els nervis i poder vocalitzar correctament.

Un exercici que ens ha anat molt bé per a tranquilitzar-nos i respirar correctament, és imaginar-nos que tenim una flor al davant i em d'olorar-la lentament.

També ens ha recordat que no hem de fer una cantarella del poema, és a dir, no hem d'enllaçar el final d'un vers amb l'inici d'un altre, simplement consisteix a recitar el poema fent les pauses adequades per tal de que no perdi el sentit.
 
Avui m'ha tocat recitar a mi el poema de l'Àlex Susanna que es diu Tesi, us l'he deixat adjuntat en una de les meves entrades, penso que amb la recitació del meu poema he controlat bé els nervis i m'he sentit molt bé recitant-lo, penso que ha agradat a les meves companyes i per tot això hem sento satisfeta de la meva recitació.

La resta de les meves companyes que han recitat, penso que ho han fet correctament, alguna amb més nervis, d'altres amb menys però han aconseguit l'objectiu que la Rosa pretenia amb aquesta activitat. Per això la puntuació no ha sigut massa estricta, ja que s'ha fet l'esforç de posar-se davant de tota la classe i recitar una poesia mirant a tots els alumnes.

dissabte, 19 de novembre del 2011

"El lideratge en l'àmbit educatiu"

CONFERÈNCIA: A càrrec del Dr. Àngel Castiñeira Fernández
Títol: "El lideratge en l'àmbit educatiu"

Avui hem assistit a una conferència que parlava sobre el lideratge en l'àmbit educatiu. Per començar el Dr. Àngel Castiñeira ha parlat del lloc on es troba el director (direcció) és el centre de totes les persones que l'envoltes, i aquestes són: l'administració, la comunitat local, l'alumnat, la família i el professorat+ pas+ altres tècnics.
A continuació després d'introduir-nos el tema hem parlar de l'autopercepció de l'exercici de la funció directiva: Aquest va relacionat amb el càrrec de ser director, aquest està sotmès les vint-i-quatre hores del dia a tothom que vulgui parlar amb ell i que necessiti resoldre algun dubte.
Un director ha de saber filtrar les qüestions importants i necessàries que cal resoldre. També cal que sabem consolar i ajudar a totes aquelles persones que tinguin problemes i que reclamin la seva ajuda i atenció. Ha de saber controlar la pressió, que sentirà per part de totes les persones que l'envolten, és a dir, professors, pares i l'administració en general. El director pot arribar a sentir frustració, pel fet de que ell és un bon professor i es troba que amb el càrrec de director no pot especialitzar-se en res perquè té tot el temps ocupat en els diferents àmbits.
Un director ha de complir amb diverses funcions: Representar a l'escola, gestionar a les persones, controlar la gestió econòmica i pressupostària, organitzar l'activitat acadèmica, innovar, gestionar els imprevistos, l'equipament, les instal·lacions...
També ens ha parlar del "síndrome del corasón partío" aquest es dóna quan la persona que està al lideratge se sent frustrada, pel fet de que abans era un molt bon professor i era feliç amb la seva professió i ara sent molta pressió amb el seu càrrec.
D'altre banda ens ha explicat que ha vegades la persona que està al lideratge també pateix activisme i aquest sorgeix quan has estat tot un dia treballant i fent coses i al final del dia et sembla que no has fet res productiu, llavors produeix el que es coneix com activisme.
Una altra de les qüestions que em tractat ha seguit: Què és el lideratge? El lideratge és un procés que posa en funcionament a les persones-->equip,seguidors-->propòsit = lideratge.
Això sempre es fa en un context determinat. També cal donar una determinada visió a les persones, car la informació que el líder transmet és  la visió que les persones reben de nosaltres.
En el càrrec de liderar està el gestor: és la persona que planifica, organitza, coordina, decideix, controla i executa l'acció i obté els resultats. D'altra banda el líder formula el canvi, gestiona les expectatives, orquestra el conflictes, revisa els valors i redefineix el projecte.
Dirigir comporta la funció d'aconseguir resultats predictibles, elaborar un pla detallat, preparar i dissenyar l'estructura de l'organització i identificar els passos a seguir --> Control, supervisió i organització (CAP).
Gestionar-->Programa "pla"-->descentralització administrativa
Dirigir (gestió + govern)-->model de govern-->autonomia
En el càrrec de dirigir es necessiten potestas, que serveixen per decidir la gent que participarà en el projecte.
Liderar-->Projecte "somni"--> autogestió
I per aquest costat estan els auctoritas que són les persones que reconeixen l'autoritat del líder.
I per últim ens ha fet un breu resum de quatre funcions bàsiques que comporta el lideratge educatiu: Necessita un lideratge pedagògic (visió pedagògica), lideratge organització amb necessitat de canvi, lideratge cultural  "valors" i el lideratge polític "xarxa".

divendres, 11 de novembre del 2011

Poema

Avui a classe de COED hem entregat el poema que hem escollit per recitar als nostres companys.

Personalment he escollit el poema Tesi de Àlex Susanna:
Escriptor, poeta i promotor cultural, nascut a Barcelona el 12 de setembre de 1957, viu a Gelida (Alt Penedès). És llicenciat en Filologia Catalana.




TESI

-Saps? Avui quasi no he dormit:
la calor, els nervis,
tu que has de presentar la tesi
i jo que he començat de regirar-me al llit
sabent-te lluny i capficada...

Però ara que hi penso:
ahir tampoc no vaig dormir, saps?
La calor, i no exactament
els nervis, sinó tenir-te al costat
també em desvetllaren tota la nit!



Referències

SUSANNA, A. El darrer sol. Edicions Proa. Barcelona: Els llibres de l’Óssa menor,1985.



dimecres, 9 de novembre del 2011

Vídeo y educación


En una de les classes de GTIC vam parlar sobre el llibre de Jaume Ferrés, "Vídeo y educación", un dels temes que vam tractar fou els diferents hemisferis que té el cervell i perquè serveix cada un.

Gràcies a una companya del nostre grup tenim aquest quadre que vam realitzar a classe entre tots i ella s'ha encarregat de fer-nos-ho arribar.
Aquí ho deixo:

              
Hemisferi esquerre
Hemisferi dret
Controla la part dreta del cos
Controla la part esquerra del cos

Treballa d’una forma més racional
Treballa d’una forma més sensorial

Li correspon el desenvolupament lineal, lògic i racional del pensament, les operacions d’anàlisis i sintaxis, la percepció dels esquemes significatius i la disposició ordenada de les seqüències. (Funcions lligades al llenguatge i a l’abstracció)

Funcions com el reconeixement immediat dels rostres, la distinció i el record de les formes, discriminació d’acords musicals i reconstrucció mental de conjunts a partir dels seus fragments. (Funcions espacials no-verbals)

Més sensibilitat per tot el que és visual.

Més sensibilitat per tot el que és acústic.

És el dominant, intel·lectual i analític

És el secundari i del repòs
Llegir un text: anàlisi gramatical i lògic. Ens arriben idees, informació, continguts, conceptes...

Veure una imatge: operació sintètica. Ens arriben sensacions.

dimarts, 8 de novembre del 2011

Descripció: Aida Pérez

Avui a classe de COED hem entregat les descripcions fotogràfiques de una de les nostres companyes de classe, jo he escollit a l'Aida Pérez i la meva descripció diu així:
 



 Amb un simple gest podem transmetre milers de sentiments i sensacions.


Descripció



La persona que he triat per descriure és l’Aida Pérez Roura, ella és una noia de dinou anys que viu a Badalona.  A l’Aida la vaig conèixer el primer dia d’aquest curs a la universitat Blanquerna.

Tal i com us he comentat al peu de foto he escollit la imatge perquè és un gest que l’Aida acostuma a fer i així ens transmet la seva alegria i part de la seva personalitat. És una noia molt bromista i alegre però també sap escoltar-te molt bé quan tens un problema, i ajudar-te. He imprès la imatge en blanc i negre perquè el primer dia que la vaig veure em va semblar una noia molt seria i fins i tot una mica estúpida, però va ser conèixer-la i em vaig adonar que és una noia totalment diferent de la primera impressió que jo em vaig endur, és simpàtica, amable, sincera i sobre tot que sap com fer-te riure.

Per últim dir que he escollit aquesta foto per tots els trets interiors d’ ella però també perquè se li veu molt bé el cabell, el qual m’agrada molt i des del primer dia em va cridar l’atenció.

dissabte, 5 de novembre del 2011

Comunicació digital

Avui a la classe de COED hem parlat de la Comunicació digital.

Per començar hem vist un vídeo de Guillermo Orozco des de la Universitat de Mèxic. Aquest parla de l’educació en comunicació digital.

Edu3.cat





D'aquest vídeo hem extret un seguit de idees, com per exemple que l’educació dels mitjans de comunicació no es pot aprendre partint d’un sol actor, sinó que han d’actuar varis, dels quals els més importants son: la família i l’escola.
El que aprenem a casa respecte al contacte amb les pantalles (noves tecnologies digitals) estarà reflectit després més tard a l’escola, per això es considera que és important tenir un primer contacte amb aquestes per tal de després a l’escola assumir-ho tot millor.
Encara que tinguem contacte a casa, Guillermo Orozco també ens diu que amb l’autodidactisme podem avançar coneixements però que també requereix tenir contacte directe amb els professionals.
En els temps d’ara se’ns demana que siguem usuaris competents i que sapiguem reaccionar davant de les noves tecnologies digitals per tal de poder incorporar aquestes noves competències digitals a l’aula.
A vegades atribuïm la comunicació digital a l’entreteniment, però no només l’hem de fer servir per això sinó que és necessari arribar a ser competent amb aquestes competències.

A continuació parlaré dels anuncis de televisió:

-Són el mitjà de comunicació per excel·lència.
-En els anuncis acostumen a tenir una introducció i un final important.
-Fan ús dels missatges subliminals.
-Juguen amb els sentiments de les persones.
Aquests són alguns dels trets que ajuden a fer que un anunci sigui més atractiu i per tant que agradi al públic:
                -Tractament de la llum
                -Música
                -Accions
                -Ritme
                -Ús de la càmera
                -Veu