Etiquetes

dimarts, 27 de setembre del 2011

Interactivitat

Edu3.cat


Els ordinadors són bàsicament màquines per fer càlculs, però gràcies a una qualitat excepcional que tenen, actualment ens permeten comunicar-nos.

INTERACTIVITAT

Acostumats als llibres, amb els que els conceptes apareixen frases seguides de frases i pàgines seguides de pàgines, els ordinadors ens permeten que els conceptes siguin a llocs diferents i s'arribi a ells automàticament a través d'uns punts de connexió. Això ho va proposar Vannevar Bush a mitjans del segle XX amb la finalitat de millorar la comunitat científica.
Ell deia que calia operar com la ment humana, a través de l'associació d'idees: Va imaginar una màquina que podia fer-ho però la tecnologia de l'època no ho va permetre.

Els ordinadors acabaven d'aparèixer, eren aparells costosos i difícils d'utilitzar, però en poc temps va canviar, els ordinadors ja no sols entenien de números com al principi, sinó també de textos, sons i imatges.

Ted Nelson va crear el projecte "xanadú", aquest era una xarxa semblant a Internet però 30 anys abans.
Aquest projecte no es va fer realitat però va donar lloc a diverses innovacions:
-Hipertext: Serveix per designar el nou model de la informació relacionada.
-Hipermèdia: A més a més de text hi ha sons, imatges i animacions.
A l'hipermèdia els elements es relacionen entre ells mitjançant enllaços que formen la xarxa a través de la qual et permet connectar-te amb d'altres xarxes.
Les idees eren clares però tornaven a faltar tecnologies que les suportés.

Un equip d'investigadors amb Tugles Englehard al front, va inventar el ratolí. El qual permet la comunicació d'anada i tornada d'informació a través de l'ordinador (comunicació interactiva).
La primera hipermèdia o programes interactius als anys 90 sobre CD room (un suport capaç d'emmagatzemar una quantitat raonable d'imatges i música).

El cd room a diferència d'un llibre que només es pot mirar d'una manera, aquest es pot recórrer de diverses maneres.

Els videojocs, en pocs anys es van convertir en els programes interactius amb més impacte i van servir de gran entreteniment. Aquests aprofiten les millors qualitats de la interactivitat: visualitat, moviment, participació, sonoritat, acció i reflexió.

L'interacció és multiplica, es pot realitzar amb diverses persones. Intercanviant missatges, realitzant treballs en equip, compartint idees etc.
Com hem vist la interacció té aplicacions educatives, lúdiques, a nivell social i comercial.
Per últim el terme enterfisme, aquest es tracta del conjunt de grafismes i opcions que fan possible el diàleg entre una persona i un ordinador.


diumenge, 25 de setembre del 2011

Blog

A les classes anteriors el tema principal a anat al voltant dels "blogs".
Ens em creat un blog de treball que és aquest mateix on ara estic escrivint, i ho em definit així:

Un blog és un lloc web on s'han de publicar textos, articles, notícies, exercicis etc. Aquest ens servirà com a suport per fer activitats de diferents matèries, per oferir una altre manera de trobar informació a Internet, compartir els nostres treballs amb d'altres companys, usar les TIC de manera funcional etc.

 La blogsfera, és la comunitat dels "bloggers"( la gent que utilitza un blog) cada vegada és més gran, ja que molta gent fa ús d'ella.
Em après també a classe que els "bloggers" et poden respondre i dir-te la seva opinió respecte al teu treball penjat. 
En aquests blogs el que apareix primer és l'entrada o post més recent, i les entrades anteriors queden arxivades de manera que no les perdis.

Altre aspecte que vam tractar varen ser els canals RSS (really simple syndication), aquests són la nova forma d'accedir a la informació (ens ajuden a seguir coses). Aquests canals RSS són seleccionats per l'usuari (diverses pàgines webs) i aquestes pàgines envien informació a l'usuari sense que l'usuari hagi d'anar comprovant una a una si n'hi ha novetats.

dijous, 22 de setembre del 2011

El llenguatge i les llengües

Tuson,J (1984), Lingüística. Barcelona: Barcanova (p.45-50)

-Què és el llenguatge?

En primer lloc el llenguatge és un medi o instrument de comunicació. Aquesta comunicació va formada per unes senyals, les quals tenen el seu significat complet una vegada són utilitzades: per un emissor i un receptor.
El llenguatge humà és el factor bàsic que ens constitueix com a éssers humans i ens diferencia de la resta d'éssers vius (animals, plantes ...). Ja que fa possible el discurs, l'oració, el sintagma etc. Aquests factor entre d'altres comporten a la creativitat.
Gràcies al llenguatge nosaltres podem reduir i ordenar les àmplies i il·limitades percepcions del món. Juntament amb les del nostre propi pensament, el qual està format principalment pel llenguatge, i fa que siguem capaços de pensar.
D'altra banda el llenguatge afavoreix la memòria col·lectiva i individual, com per exemple molts coneixements que tenim dels nostres avantpassats han anat conservant-se a través de la llengua (oral o escrita) i ensdeixen històries, llegendes, tradicions etc.
Per a poder expressar-nos cal emprar el llenguatge, tot i que amb un gest siguis capaç d'expressar i fins i tot explicar el que et succeeix, abans d'això pel nostre cap han passat un seguit de paraules que reflecteixen la nostra situació i amb les quals es dóna l'auto expressió, el diàleg amb nosaltres mateixos etc.
Per concloure cal dir que el llenguatge és el medi d'expressió més extens que els humans posseïm.

-Què és la llengua?

Em definit el llenguatge com el principal medi d'expressió dels éssers humans, doncs la llengua va vinculada amb ell. La llengua és la manera amb la que nosaltres ens comuniquem. Aquesta té un paper molt important en la formació de la nostra identitat personal (depèn del lloc on visquis, de la seva procedència, les persones amb les quals s'envolta...). Això quan parlem de la llengua dels éssers humans, perquè d'altra banda, per exemple tenim els animals els quals també es comuniquen ja sigui amb cants, balls, moviments etc.


dijous, 15 de setembre del 2011

Benvinguts!

Hola!



Em dic Miriam Salazar tinc 19 anys i estic cursant el primer any del grau d'Educació Infantil a Blanquerna.


En aquest blog introduiré els meus resums, treballs i coneixements que vagi adquirint durant els meus estudis.

Em comprometo com a mínim a entrar una vegada a la setmana per tal d'anar-vos mostrant els meus treballs.

Desitjo que col·laboreu amb mi i que em doneu les vostres opinions en tot moment.


Gràcies.